ΣΕΣΑΕ

Μήνυμα Προέδρου

Αγαπητοί φίλοι,

Καλώς ήρθατε στο νέο ιστοχώρο του Συνδέσμου Εκπροσώπων & Στελεχών Ασφαλιστικών Εταιριών.

Στόχος μας είναι να καταστήσουμε τον ιστοχώρο αυτό ένα αποτελεσματικό και εύχρηστο κόμβο επικοινωνίας και πληροφόρησης.

Από αυτό το μέσο έχουμε άμεση επαφή με τα Μέλη του Συνδέσμου και όλους τους παράγοντες της ασφαλιστικής αγοράς. Εδώ μαθαίνετε νέα για τις στρατηγικές προτεραιότητες, τις δραστηριότητες  και τις συνεργασίες του Συνδέσμου.

Επιπλέον διευκολύνει με απλό και άμεσο τρόπο τη διαχείριση θεμάτων των Μελών που αφορούν τη συμμετοχή τους στο Σύνδεσμο.

Επιδίωξή μας είναι να εμπλουτίζουμε το περιεχόμενο και να βελτιώνουμε τη λειτουργικότητα του ιστοχώρου αυτού. Οι προτάσεις και τα σχόλιά σας είναι καταλυτικές σε αυτή την προσπάθεια.

Περιμένουμε με μεγάλη χαρά την τακτική και ενεργή παρουσία σας σε αυτό το κανάλι επικοινωνίας.

Γιάννης Βασιλάτος
Πρόεδρος Δ.Σ.

Ιστορία

1933 – Ίδρυση Σ.Ε.Σ.Α.Ε.

Την ίδια ακριβώς χρονιά που ο Φραγκίστος Ρούζβελτ εγκαινιάζει την πολλά υποσχόμενη πολιτική του New Deal, κι ενώ η κατάσταση στην Ευρώπη – ιδιαίτερα στη Γερμανία, κι όχι μόνο – συννεφιάζει επικίνδυνα και στον ελληνικό χώρο επικρατεί μια έντονη πολιτική ανησυχία, οι επαγγελματίες ασφαλιστές αποφασίζουν να συμπτύξουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να συμβάλουν κι από μια επιπλέον έπαλξη, στην προάσπιση του θεσμού της ιδιωτικής ασφάλισης και των επί μέρους κλαδικών συμφερόντων, στην άμβλυνση του ανταγωνισμού και στην προώθηση της ανάπτυξης του Κλάδου με κάθε πρόσφορο μέσο.  (*) 

Έκτοτε ο Σ.Ε.Σ.Α.Ε. αναπτύσσει μια φιλελεύθερη πολιτική, η οποία οφείλεται, κυρίως, στη στελέχωσή του από έγκριτα ασφαλιστικά στελέχη με ξεχωριστές εμπειρίες και δεξιότητες.

Η δράση του ποικίλει ανάλογα με τις απαιτήσεις των καιρών.

Επιγραμματικά :

  • εγκαταλείπει τις αρχικές του προθέσεις που ήταν η επεξεργασία νομοσχεδίου «περί ταμείου ασφαλίσεων των ασφαλιστικών υπαλλήλων» και αναπτύσσει πλήρη δράση για την ενίσχυση των υπαλλήλων του κλάδου την περίοδο της κατοχής.
  • λαμβάνει πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη διαλόγου και αντιλόγου στο καυτό θέμα του «ασφαλιστικού μονοπωλίου» στην Ελλάδα και πρωτοστατεί στην κατάργησή του - «Συναγωνισμός τραπεζών εις βάρος επαγγελματικών ασφαλιστών και των μετ΄ αυτών συνδεομένων Ασφαλιστικών Εταιριών».

Άλλωστε, η καταλυτική παρέμβαση του Σ.Ε.Σ.Α.Ε. οδήγησε το Κράτος και τους ασφαλιστικούς φορείς στην εκπόνηση και θέσπιση του Ν.Δ. 400/70 «περί ιδιωτικής επιχειρήσεως ασφαλίσεως»

Οι διοικήσεις του Συνδέσμου των τελευταίων ετών, παράλληλα προς τους κυρίως στόχους του, δημιούργησαν «γέφυρες» επαφής και με εκπροσώπους φορέων της οικονομίας, της πολιτικής και της κοινωνίας γενικότερα, συνειδητοποιώντας ότι, κάτω από τις συνθήκες έντονου ανταγωνισμού στην αγορά, οι ειλικρινά φιλικές - και όχι μόνο τυπικές - διαπροσωπικές σχέσεις μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση των προκλήσεων των καιρών.

  • αντιλαμβάνεται, στις αρχές του αιώνα, την ανάγκη να προχωρήσει σε ανασύνταξη και διεύρυνση της ύπαρξής του. νασυντάσσει το Καταστατικό του και συμπεριλαμβάνει στις τάξεις των Μελών του και τα στελέχη των ασφαλιστικών και αντασφαλιστικών επιχειρήσεων. Μετασχηματίζεται έτσι, σ’ ένα ανακαινισμένο, δυναμικό φορέα που συνδυάζει τη σοφία και τον πλούτο των 70 τότε χρόνων του με τη δημιουργική ένταση της ανανεωμένης νεότητας των νεοεισερχομένων Μελών του.

(*) Απόσπασμα από την ομιλία του κ. Ν. Αδαμαντιάδη (11.11.2013)

 

 

Προεδρεία Διοικητικών Συμβουλίων Σ.Ε.Σ.Α.Ε

 ΕΤΟΣ  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
2023–24      Γ. ΒΑΣΙΛΑΤΟΣ  Κ. ΣΑΙΑΣ Ε. ΤΣΑΟΥΣΗΣ
2021–22      Γ. ΒΑΣΙΛΑΤΟΣ  Ε. ΜΟΑΤΣΟΣ Ε. ΤΣΑΟΥΣΗΣ
2019–20      Γ. ΒΑΣΙΛΑΤΟΣ  Ε. ΜΟΑΤΣΟΣ Ε. ΤΣΑΟΥΣΗΣ
2017–18      Ε. ΜΟΑΤΣΟΣ  Ε. ΤΣΑΟΥΣΗΣ Γ. ΒΑΣΙΛΑΤΟΣ
2015–16      Ε. ΜΟΑΤΣΟΣ  Λ. ΠΕΤΡΟΒΑΣ Γ. ΒΑΣΙΛΑΤΟΣ
2013-14      Ε. ΜΟΑΤΣΟΣ  Ν. ΒΑΓΙΑΚΑΚΟΣ Γ. ΒΑΣΙΛΑΤΟΣ
2011-12      Ε. ΜΟΑΤΣΟΣ  Θ. ΚΟΚΚΑΛΑΣ Τ. ΠΑΓΩΝΗΣ
2009-10      Θ. ΜΕΛΑΚΟΠΙΔΗΣ  Θ. ΚΟΚΚΑΛΑΣ Ε. ΜΟΑΤΣΟΣ
2007-08      Θ. ΜΕΛΑΚΟΠΙΔΗΣ  Θ. ΚΟΚΚΑΛΑΣ Γ. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ
2005-06      Θ. ΜΕΛΑΚΟΠΙΔΗΣ  ΤΖ. ΤΕΡΝΕΡ Γ. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ
2003-04      Θ. ΜΕΛΑΚΟΠΙΔΗΣ  ΤΖ. ΤΕΡΝΕΡ Γ. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ
2001-02      Θ. ΜΕΛΑΚΟΠΙΔΗΣ  Α. ΜΠΑΡΡΥ Γ. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ
1999-00      Θ. ΜΕΛΑΚΟΠΙΔΗΣ  ΤΖ. ΤΕΡΝΕΡ Γ. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ
1998-99      Θ. ΜΕΛΑΚΟΠΙΔΗΣ  Α. ΜΠΑΡΡΥ Γ. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ
1997-98      Θ. ΜΕΛΑΚΟΠΙΔΗΣ  Μ. ΑΡΤΑΒΑΝΗΣ Γ. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ
1995-96      Θ. ΜΕΛΑΚΟΠΙΔΗΣ  Γ. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ Μ. ΑΡΤΑΒΑΝΗΣ
1993-94      Θ. ΜΕΛΑΚΟΠΙΔΗΣ  ΤΖ. ΤΕΡΝΕΡ Μ. ΑΡΤΑΒΑΝΗΣ
1991-92      Ν. ΖΩΙΔΗΣ  Μ. ΑΡΤΑΒΑΝΗΣ Κ. ΚΑΒΑΛΙΩΤΗΣ
1989-90      Σ. ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ  Ε. ΜΠΑΛΑ - ΧΙΛΛ Κ. ΚΑΒΑΛΙΩΤΗΣ
1987-88      Ν. ΖΩΙΔΗΣ  Σ. ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ Ε. ΜΠΑΛΑ - ΧΙΛΛ
1985-86      Χ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ  Σ. ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ Ν. ΚΥΛΠΑΣΗΣ
       Χ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ  Μ. ΨΑΛΙΔΑΣ Π. ΒΕΖΥΡΓΙΑΝΝΗΣ
1983-84      Χ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ  Μ. ΨΑΛΙΔΑΣ Γ. ΠΡΕΒΕΛΑΚΗΣ
1981-82      Γ. ΣΦΗΚΑΚΗΣ  Μ. ΨΑΛΙΔΑΣ Π. ΒΕΖΥΡΓΙΑΝΝΗΣ
1979-80      Ζ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ  Φ. ΜΠΡΑΒΟΣ Ν. ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΣ
1977-78      Δ. ΑΘΗΝΑΙΟΣ  Φ. ΜΠΡΑΒΟΣ Χ. ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ
1975-76      Δ. ΑΘΗΝΑΙΟΣ  Χ. ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ Σ. ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ
1973-74      Μ. ΠΑΝΤΕΛΗΣ  Π. ΛΑΠΑΤΑΣ Ι. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
1971-72      Μ. ΠΑΝΤΕΛΗΣ  Γ. ΒΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ Ι. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
1969-70      Μ. ΠΑΝΤΕΛΗΣ  Ι. ΜΕΛΑΚΟΠΙΔΗΣ Μ. ΠΑΡΑΣΚΑΚΗΣ
1967-68      Α. ΤΑΜΠΟΥΡΑΣ  Α. ΔΑΦΦΑΣ Κ. ΠΟΘΗΤΑΚΗΣ
1965-66      Α. ΤΑΜΠΟΥΡΑΣ  Γ. ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ Θ. ΦΡΑΓΓΙΑΣ
1963-64      Α. ΤΑΜΠΟΥΡΑΣ  Γ. ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ Θ. ΦΡΑΓΓΙΑΣ
1961-62      Α. ΤΑΜΠΟΥΡΑΣ  Γ. ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ Θ. ΦΡΑΓΓΙΑΣ
1959-60      Γ. ΠΛΥΤΑΣ  Γ. ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ Ι. ΜΕΛΑΚΟΠΙΔΗΣ
1948-60      Α. ΚΡΑΛΛΗΣ  Σ. ΜΟΥΣΟΥΡΗΣ Ν. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ
1946-48      Σ. ΜΟΥΣΟΥΡΗΣ  Π. ΑΘΗΝΑΙΟΣ Γ. ΠΛΥΤΑΣ
1945-46      Σ. ΜΑΚΡΥΜΙΧΑΛΟΣ  Σ. ΜΟΥΣΟΥΡΗΣ Γ. ΠΛΥΤΑΣ
1942-45      Σ. ΜΟΥΣΟΥΡHΣ  Γ. ΓΑΓΑΡΗΣ Μ. ΜΟΥΣΟΥΡΟΣ
     Σ. ΜΟΥΣΟΥΡHΣ  Ε. ΛΟΓΑΡΙΔΗΣ Μ. ΜΟΥΣΟΥΡΟΣ
     Ν. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ  Ν. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ Μ. ΜΟΥΣΟΥΡΟΣ
1937-42      Ν. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ  Α. ΚΡΑΛΛΗΣ Μ. ΜΟΥΣΟΥΡΟΣ
1937      Α. ΚΡΑΛΛΗΣ  Ε. ΧΑΤΖΗΑΝΔΡΕΟΥ Π. ΑΘΗΝΑΙΟΣ
     Σ. ΜΟΥΣΟΥΡΗΣ  Α.ΠΛΥΤΑΣ Α. ΔΑΦΦΑΣ
1935-37      Σ. ΜΟΥΣΟΥΡΗΣ  Π. ΑΘΗΝΑΙΟΣ Α. ΔΑΦΦΑΣ
1935      Π. ΑΘΗΝΑΙΟΣ  Α. ΛΙΚΟΣ Ε. ΧΑΤΖΗΑΝΔΡΕΟΥ
1934-35      Σ. ΚΑΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ  Σ. ΜΟΥΣΟΥΡΗΣ Α. ΔΑΦΦΑΣ
1933-34      Κ. ΚΑΛΟΓΡΙΑΔΗΣ  Σ. ΚΑΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ Η. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

Μέλη ΔΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΑΤΟΣ

Πρόεδρος

Ο Γιάννης Βασιλάτος είναι Chief Operations & Technology Officer στην Eurolife FFH, εταιρία μέλος του Ομίλου Fairfax. Μέχρι τον Αύγουστο του 2017 ήταν επικεφαλής των Διοικητικών Λειτουργιών (Οperations) της MetLife στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική (EMEA). Από τη θέση αυτή, είχε την εποπτεία των 25 χωρών της περιοχής EMEA, στις οποίες έχει δραστηριότητα η MetLife και στους τομείς αποζημιώσεων, ανάληψης κινδύνων, διαχείρισης χαρτοφυλακίων, project management, Shared Services, και τηλεφωνικών κέντρων, καθώς και την εποπτεία περισσότερων από 1,800 εργαζομένων. Πριν από τον ρόλο αυτό, ήταν επικεφαλής των Διοικητικών Λειτουργιών της MetLife στην Ανατολική και Νότια Ευρώπη. Βασίζει την επιτυχία των στρατηγικών και τακτικών στόχων στην κατάλληλη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, στη δημιουργία περιβάλλοντος υψηλής ποιότητος με έμφαση στο επίπεδο ηλεκτρονικής διαχείρισης και αυτοματοποίησης, αλλά και καθοδηγώντας τις ομάδες συνεργατών του να προσφέρουν ποιοτική εξυπηρέτηση στους πελάτες και συνεργάτες όλων των καναλιών διανομής. Ο Γιάννης Βασιλάτος έχει σημαντική εμπειρία σε θέματα στρατηγικής και οικονομικής διαχείρισης, εντάχθηκε στην MetLife το Νοέμβριο του 2011, έχοντας αναλάβει για περισσότερα από 15 χρόνια θέσεις CFO και Γενικής Διεύθυνσης σε ηγετικούς οργανισμούς στο χώρο της Ασφάλισης. Έχει εκτενή εμπειρία στην οργάνωση και αναδιάρθρωση επιχειρήσεων και στη δημιουργία και υλοποίηση βιώσιμων επιχειρηματικών σχεδίων. Εργάστηκε ως Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Δικτύων Πωλήσεων της Εθνικής Ασφαλιστικής (Απρίλιος 2010 – Αύγουστος 2011), CFO του Ομίλου της Εθνικής Ασφαλιστικής (Οκτώβριος 2004 – Μάρτιος 2010) και CFO της Alpha Insurance (Ιούνιος 1996 – Σεπτέμβριος 2004). Επιπλέον έχει εργαστεί 9 χρόνια ως Ορκωτός Ελεγκτής στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ. Είναι κάτοχος BBA στην Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Πειραιά.


ΚΑΡΟΛΟΣ ΣΑΙΑΣ

Αντιπρόεδρος

Ο Κάρολος Σαΐας κατέχει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Interasco Α.Ε.Γ.Α. από την ίδρυση της εταιρείας το 2006. Η Interasco Α.Ε.Γ.Α. είναι θυγατρική εταιρία του Ομίλου Harel, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός και χρηματοοικονομικός όμιλος στο Ισραήλ. Προηγουμένως, ο κ. Κάρολος Σαΐας κατείχε ανώτατες διοικητικές θέσεις στο Ελληνικό υποκατάστημα της Hamburg-Mannheimer Sachversicherungs A.G. (Interasco S.A., MGA) και συνέχισε ως Αντιπρόεδρος και συν-Διευθύνων Σύμβουλος καθώς και Κύριος Εξουσιοδοτημένος Νόμιμος Εκπρόσωπος του Ελληνικού υποκαταστήματος της Universa Allgemeine Versicherung A.G. (Interasco S.A., MGA). Διαθέτει μακρόχρονη εμπειρία στην ασφαλιστική βιομηχανία για περισσότερα από 29 χρόνια. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, Πρόεδρος της Επιτροπής Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Ασφαλιστικής Απάτης της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, Αντιπρόεδρος  του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνο-Ισραηλινού Επιμελητηρίου Εμπορίου, Μέλος του Business Advisory Council / MBA International Program του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.


ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΑΟΥΣΗΣ

Γενικός Γραμματέας

Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στον ασφαλιστικό χώρο το 1978. Σήμερα είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και Διευθυντής του Τομέα Πωλήσεων στην ασφαλιστική εταιρεία “ERGO” στην οποία εργάζεται από το 2005. Κατά την πολυετή σταδιοδρομία του, εργάστηκε στην ασφαλιστική εταιρεία “ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ” από την οποία αποχώρησε ως Τεχνικός Διευθυντής, έχοντας εργαστεί σε όλες τις παραγωγικές διευθύνσεις της εταιρείας αποκομίζοντας σημαντική γνώση και επαγγελματική εμπειρία. Συνέχισε στην ασφαλιστική εταιρεία "AGF KOSMOS" ως Αναπληρωτής Τεχνικός Διευθυντής υπεύθυνος των κλάδων Τεχνικών Ασφαλίσεων και Αστικής Ευθύνης. Το 1997 μετακινήθηκε στον χώρο της διαμεσολάβησης ως Τεχνικός Διευθυντής της “Hellenic Bain Hogg” μετέπειτα "AON Hellas" αναλαμβάνοντας στην συνέχεια και την Εμπορική Διεύθυνση της εταιρείας. Παρακολούθησε ασφαλιστικά εκπαιδευτικά προγράμματα στην Μεγάλη Βρετανία, στην “Lombard Continental Group” στην οποία εργάστηκε και ως trainee, καθώς και εξειδικευμένα ασφαλιστικά σεμινάρια στην Γερμανία (Munich Re). Συμμετέχει ως μέλος στην επιτροπή Αυτοκινήτου της Ε.Α.Ε.Ε. καθώς και από την θέση του Αντιπροέδρου στην Διαχειριστική Επιτροπή του Ε.Κ.. Είναι ενεργό μέλος του Global Bancassurance CC της μητρικής ERGO και έχει διακριθεί με το “ERGO Award” για την εξαιρετική υλοποίηση έργων στην εταιρεία.


ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΟΥΤΗΣ

Ταμίας

Γεννήθηκε το 1962 στην ακριτική πόλη της Ορεστιάδας του Έβρου και είναι απόφοιτος της Σχολής Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1990 παρακολούθησε το ετήσιο πρόγραμμα του Ελληνικού Κέντρου Παραγωγικότητας (ΕΛ.ΚΕ.ΠΑ.), με αντικείμενο την εκπαίδευση επιχειρηματικών στελεχών στο Marketing και την Διαφήμιση Υπηρεσιών. Επίσης είναι απόφοιτος του 2ετους προγράμματος κατάρτισης στελεχών του ΕΙΑΣ και έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια επιμόρφωσης σε ασφαλιστικά θέματα και στο management στην Limra, στην GAMA, στο Harvard Business Publishing και στο ALBA. Εργάστηκε για 2 χρόνια ως Account Manager σε διαφημιστική εταιρεία και από τον Φεβρουάριο του 1992 εντάχθηκε στο δυναμικό του ομίλου interamerican. Ανέλαβε διαφορές θέσεις ευθύνης παντα στον τομεα των Πωλήσεων. Και από τον Ιούλιο του 2008  είναι Διευθυντής Πωλήσεων του Εταιρικού Δικτύου Πωλήσεων (Agency) της εταιρίας.Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος (ΟΕΕ), του Ινστιτούτου Πωλήσεων Ελλάδος (ΙΠΕ) καθώς και τακτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ).


ΝOΤΗΣ M. ΒΑΓΙΑΚΑΚΟΣ

Διοικητικός Σύμβουλος

Νόμιμος Εκπρόσωπος και Γενικός Διευθυντής της HDI Global SE, Hellas. Με μακρόχρονη εμπειρία και δραστηριότητα στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, ο Νότης Βαγιακάκος ξεκίνησε την καριέρα του το 1978 στην Εμπορική Ασφαλιστική του ομίλου της Alpha Bank και στη συνέχεια ανέλαβε διαδοχικά υψηλόβαθμες θέσεις Τεχνικού Διευθυντή των εταιριών Bain Clarkson, Zurich Insurance και Generali Hellas. Από το 2004 είναι Γενικός Πληρεξούσιος και Managing Director του ελληνικού υποκαταστήματος της HDI Global SE (όμιλος Talanx), με δικαιοδοσία για την ανάπτυξη και διαχείριση των εργασιών της εταιρίας στην Ελλάδα, τις χώρες των Βαλκανίων (Ρουμανία, Βουλγαρία, Αλβανία, Σερβία, Κροατία, Μαυροβούνιο, ΠΓΔΜ, Βοσνία-Ερζεγοβίνη και Σλοβενία) και της ΝΑ Μεσογείου (Τουρκία, Κύπρο, Ισραήλ και Μάλτα). Με τα κοινά της αγοράς μας ασχολείται ενεργά από πολλών ετών, ως μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) και, εκ της θέσεώς του αυτής, έχει διατελέσει Πρόεδρος της Επιτροπής Περιουσίας, Αντασφαλίσεων, Μεταφορών & Σκαφών ενώ από το 2017 προΐσταται της Επιτροπής Νομικών & Φορολογικών Θεμάτων. Επίσης, έχει εκπροσωπήσει την Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά στη Μόνιμη Επιτροπή «Sustainable Non-Life Steering Group» της Ευρωπαϊκής Ασφαλιστικής Συνομοσπονδίας (Insurance Europe). Επίσης, έχει διατελέσει μέλος Δ.Σ. του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών (ΕΙΑΣ). Συμμετέχει ενεργά και αδιάλειπτα από το 2005 ως Διοικητικός Σύμβουλος στον Σύνδεσμο Εκπροσώπων και Στελεχών Ασφαλιστικών Εταιριών (ΣΕΣΑΕ). Έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο με ειδίκευση στο Marketing Management καθώς και πληθώρα εξειδικευμένων σπουδών ειδικού ασφαλιστικού αντικειμένου.

 


ΚΩΣΤΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ

Διοικητικός Σύμβουλος

Ο Κώστας Βούλγαρης είναι επικεφαλής του κλάδου Χρηματικών Απωλειών της AIG στην Ελλάδα, έχοντας υπό την ευθύνη του τη διαχείριση μιας εκτεταμένης σειράς σύγχρονων και καινοτόμων ασφαλιστικών προϊόντων όπως αυτά της Ευθύνης Στελεχών Διοίκησης, της προστασίας έναντι των Ηλεκτρονικών Κινδύνων και της Επαγγελματικής Ευθύνης. Η πορεία του στην AIG μετρά περισσότερα από δεκαπέντε χρόνια, με αφετηρία το 2005, αρχικά ως Underwriter του Κλάδου Χρηματικών Απωλειών και στη συνέχεια ως Manager του ίδιου Κλάδου, με διευρυμένα καθήκοντα για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα. Στο διάστημα αυτό κατάφερε να αυξήσει σημαντικά το μερίδιο αγοράς της εταιρίας στο συγκεκριμένο κομμάτι, να κερδίσει και να διατηρήσει σημαντικούς λογαριασμούς αλλά και να παρουσιάσει στην αγορά πρωτοποριακά ασφαλιστικά προϊόντα όπως το CyberEdge, την πρώτη ασφαλιστική κάλυψη για Ηλεκτρονικούς και Διαδικτυακούς Κινδύνους στην Ελλάδα. Παράλληλα, είναι Underwriting Manager για τα προϊόντα ασφάλισης των Χρηματοοικονομικών Οργανισμών, για την περιφέρεια «MEDI» της AIG στην Ευρώπη. Πριν ενταχθεί στο δυναμικό της AIG, ο κος Βούλγαρης εργάστηκε στο τμήμα Οικονομικού Ελέγχου της Hewlett-Packard στην Μεγάλη Βρετανία. Είναι μέλος της Επιτροπής Αστικής Ευθύνης της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδας και κατέχει πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και μεταπτυχιακό στη Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού.


ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΜΠΕΣΣΑ

Διοικητικός Σύμβουλος

Η Νεκταρία Μπέσσα κατέχει την θέση της Διευθύντριας Marketing & Δημοσίων Σχέσεων και εργάζεται από το 2004 στην Συνεταιριστική Ασφαλιστική. Η Συνεταιριστική Ασφαλιστική είναι μέλος του Παγκόσμιου Συνεταιριστικού Ιστού, με κύριους Μετόχους κορυφαίες ασφαλιστικές εταιρίες. Κατά την διάρκεια της επαγγελματικής της πορείας είχε την ευκαιρία να ασχοληθεί με ένα ευρύ φάσμα αρμοδιοτήτων σε διαφορετικές και νευραλγικές θέσεις που της εμπιστεύτηκε η Εταιρία, όπως η Διεύθυνση Διοικητικού & Διεθνών Σχέσεων και η Εμπορική Διεύθυνση Ιδιωτικού Δικτύου και Συνεταιριστικών Οργανώσεων. Ταυτόχρονα, ως project manager ανέλαβε την υλοποίηση σημαντικών projects στην Συνεταιριστική Ασφαλιστική όπως η δημιουργία Ψηφιακής Πλατφόρμας Συνεργατών, η υιοθέτηση νέων Κανονισμών και Πολιτικών,  το Rebranding της Εταιρίας δημιουργώντας νέα Εταιρική Ταυτότητα, την δημιουργία Κοινωνικού Απολογισμού και πολλά άλλα. Στο παρελθόν κατείχε τις εξής θέσεις: Πρόεδρος στην Επιτροπή Βέλτιστων Πρακτικών του Παγκόσμιου Οργανισμού ICMIF, Μέλος του Δ.Σ. του Επικουρικού Κεφαλαίου, Μέλος της Επιτροπής Εταιρικής και Κοινωνικής Ευθύνης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού AMICE, Μέλος της Επιτροπής Επικοινωνίας της Ε.Α.Ε.Ε. για δύο συνεχόμενες θητείες, Μέλος της Επιτροπής Πρόληψης της Ε.Α.Ε.Ε. Η Νεκταρία Μπέσσα είναι κάτοχος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Master in Services Management (MSc) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ο.Π.Α.) , είναι κάτοχος του Diploma of Digital Marketing στο ALBA Graduate Business School, έχει παρακολουθήσει δια ζώσης courses στο Corporate Entrepreneurship & Globalization in Services Industries στο SDA Bocconi και Business Administration στο ETH Zurich. Επίσης, έχει αποφοιτήσει από το Ετήσιο Πρόγραμμα του ΕΙΑΣ και είναι κάτοχος του Diploma of Insurance Science & Operations. Είναι πιστοποιημένο μέλος του Chartered Institute of Marketing (CIM). Είναι παντρεμένη και έχει 3 παιδιά.


ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΕΦΩΝ

Διοικητικός Σύμβουλος

Γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από το Λεόντειο Λύκειο. Σπούδασε Οικονομικά, Διοίκηση Επιχειρήσεων και Marketing και παρακολούθησε εξειδικευμένα ασφαλιστικά σεμινάρια στην Ecole Nationale d’ Assurances, εκπροσωπώντας την Ελλάδα. Εργάσθηκε σε ιδιωτικές επιχειρήσεις στις Διευθύνσεις Marketing και Πωλήσεων. Στην AIG έχει διατελέσει Διευθυντής Marketing, Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων και Διευθυντής Δικτύου. Υπήρξε Εμπορικός Διευθυντής στην ασφαλιστική εταιρεία GENERALI. Σήμερα είναι Head Commercial Division της ασφαλιστικής εταιρίας HDI Global SE, Greece. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (Ε.Ε.Δ.Ε), της Ecole Nationale d’ Assurances, μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Εκπροσώπων και Στελεχών Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων και του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών (Ε.Ι.Α.Σ).


ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΠΕΤΡΟΒΑΣ

Διοικητικός Σύμβουλος

O κ. Λυκούργος Πέτροβας γεννήθηκε το 1960 στην Καλαμάτα και ακολούθησε αμέσως μετά το Λύκειο Επαγγελματική Ασφαλιστική Εκπαίδευση στο Λονδίνο και στο City of London Polytechnic. Στην δεκαετία του '80 εργάστηκε στην Κανελλόπουλος- Αδαμαντιάδης Α.Ε. και στην Αγροτική Ασφαλιστική στις ζημίες του κλάδου Μεταφορών. Από το 1988 ανέλαβε Προϊστάμενος του Κλάδου Μεταφορών της Κανελλόπουλος – Αδαμαντιάδης Α.Ε. έως και το 1997. Το 1998 ανέλαβε την Γενική Διεύθυνση της Κανελλόπουλος –Αδαμαντιάδης Α.Ε. μέχρι και το 2003. Απο τον Ιανουάριο του 2004 ανέλαβε σαν Director και μέλος του Sr. Management team την Διεύθυνση Operations, Customer Service & Claims της AIG GREECE. Τον Σεπτέμβριο του 2013 ανέλαβε περιφερειακή θέση ως Regional Operations Executive της Νοτιοανατολικής Ευρώπης της AIG. Από τις αρχές Νοεμβρίου 2014 έχει αναλάβει τη Διεύθυνση Λειτουργιών ( COO ) και είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της AXA Ασφαλιστικής. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας παρακολούθησε πληθώρα ασφαλιστικών σεμιναρίων, καθώς επίσης εκπαιδεύτηκε σε θέματα Ηγεσίας & Καινοτομίας, Six Sigma & Project management. Διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Μεταφορών και Σκαφών της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών για μία εικοσαετία ( 1987 – 2007 ) και μέλος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων ( 2008 - 2014 ). Από το 2004 είναι μέλος της Ένωσης Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων ( ΕΑΣΕ ). Εκλέγεται ανελλιπώς στο Δ.Σ. του Συνδέσμου Εκπροσώπων & Στελεχών Ασφαλιστικών Εταιριών ( ΣΕΣΑΕ ) από το 2005 και είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Εκδηλώσεων. Είναι παντρεμένος και έχει ένα γιό.

Καταστατικό

Επιλέξτε την παρακάτω σύνδεση για να λάβετε στον υπολογιστή σας το Καταστατικό του Συνδέσμου:

Καταστατικό του Συνδέσμου

Κώδικας Δεοντολογίας

Επιλέξτε την παρακάτω σύνδεση για να λάβετε στον υπολογιστή σας τον Κώδικα Επαγγελματικής Ηθικής και Δεοντολογίας Μελών Σ.Ε.Σ.Α.Ε.

TOP